Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Dorsz ze świeżym makaronem i pesto – Cooking Store

Dorsz ze świeżym makaronem i pesto

Porcja dla 4 osób:

500 g dorsza
25 g masła
4 pomidory Pomodori
175 g zielonego pesto
75 g parmezanu
świeża bazylia
pieprz i sól
500 g makaronu Tagliatelle
150 gr czarnych i zielonych oliwek

Metoda przygotowania:

• Rozgrzej tradycyjny piekarnik do 180 stopni.
• Podziel dorsza na cztery części. Włóż dorsza do maślanej formy do pieczenia. Rozłóż jedną łyżeczkę pesto na każdym kawałku dorsza. Umieść pomidora i bazylię na każdym kawałku dorsza.
• Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku (prawy górny róg) na 15 minut. Wyjmij naczynie z piekarnika i posyp dorsza parmezanem i umieść naczynie pod grillem na około 4 minuty.
• Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją. Odcedź makaron. Dodaj pozostałe pesto i dobrze wymieszaj.

Smacznego! 🙂

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search