Pieczarki smażone z porem gotowanym na maślance

Przepis dla 4 osób

  • 2 całe pory
  • maślanka
  • 4 sztuki grzybów
  • 200 gr starego sera
  • mieszana sałatka
  • sos truflowy
  • 50 g grzanek czosnkowych
  • anyż
  • liście laurowe
  • pieprz
  • sól
  • limonka
  • szczypiorek
  • koperek

Metoda przygotowania:

  1. Pokrój zieloną część pora na cienkie paski.
  2. Białą część pora delikatnie ugotuj w maślance i ostudź.
  3. Smaż grzyby, aż będą chrupiące (3 minuty).
  4. Pokrój por w paski.
  5. Usmaż zielone paski pora na oleju rzepakowym (frytki).
  6. Wymieszaj sałatę, grzyby i sos razem, dodaj grzanki ze smażonym porem.
  7. Z soku z maślanki zrób zupę z pora.

Zupa z pora

Metoda przygotowania:

  1. Pokrój por w kostkę.
  2. Wsyp warzywa do zupy.
  3. Dodaj maślankę.
  4. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search