Pieczarki smażone z porem gotowanym na maślance
Przepis dla 4 osób
- 2 całe pory
- maślanka
- 4 sztuki grzybów
- 200 gr starego sera
- mieszana sałatka
- sos truflowy
- 50 g grzanek czosnkowych
- anyż
- liście laurowe
- pieprz
- sól
- limonka
- szczypiorek
- koperek
Metoda przygotowania:
- Pokrój zieloną część pora na cienkie paski.
- Białą część pora delikatnie ugotuj w maślance i ostudź.
- Smaż grzyby, aż będą chrupiące (3 minuty).
- Pokrój por w paski.
- Usmaż zielone paski pora na oleju rzepakowym (frytki).
- Wymieszaj sałatę, grzyby i sos razem, dodaj grzanki ze smażonym porem.
- Z soku z maślanki zrób zupę z pora.
Zupa z pora
Metoda przygotowania:
- Pokrój por w kostkę.
- Wsyp warzywa do zupy.
- Dodaj maślankę.
- Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Recommended Posts