Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Zupa z soczewicy i kotletami – Cooking Store

Zupa z soczewicy i kotletami

Porcja dla 4 osób:

300 g zielonej soczewicy
2 kotlety
Drobno posiekane 250 g pora
1 marchewka pokrojona w kostkę
Sól i pieprz
2 cebule pokrojone w kostkę
2 liście laurowy
2 l wody

Metoda przygotowania:

• Rozgrzej piekarnik do gotowania na wolnym ogniu przez 30 minut.
• Weź 3,5-litrowy rondel i dodaj soczewicę i 2/3 warzyw, mięsa i liści laurowych oraz dodaj 2 litry wody.
• Doprowadź całość do wrzenia. Umieść patelnię w piecu do gotowania na wolnym ogniu i pozostaw zupę na 3 godziny.
• Wyjmij patelnię z piekarnika, wyjmij schabowy i usuń liście laurowe.
• Zmiksuj zupę za pomocą miksera ręcznego, a mięso pokrój na kawałki. Dodaj pozostałe warzywa i umieść mięso w garnku, po czym dopraw solą i pieprzem. Niech gotuje przez kolejne 5 minut na średnim ogniu.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search